Leírás és Paraméterek
Paleo termékek - Omlós piskóta lisztkeverék CH csökkentett 125g - Éléskamra
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, őrölt mandula, sárga lenmagliszt, bambuszrost liszt, Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Az Omlós Piskóta alapliszt édesítés nélkül kapható!
Kedved szerint Te választod meg, mennyit és milyen édesítőt teszel hozzá.
Javaslatok: 70 g eritrit, 40 g xilit, 30 g méz - akinek diétája engedi, néhány csepp stevia, 1 teáskanál 4/1 vagy 5/1 édesítő, 5-6 szem puha datolya 2 evőkanál vízzel pürésítve, stb.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.
Alaprecept:
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 6 db M-es tojás (kb. 320 g)
- csipet só
- 60-70 g eritrit vagy xilit
- 6 ek. hideg víz
- 2 ek olvadt kókuszzsír
Elkészítés:
6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60-70g eritrittel vagy xilittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 24 cm-es szilikon torta formában vagy 25*20-as tepsiben 180 fokon, 35 perc alatt (tűpróba) süsd készre. Mindenféle piskótából készült sütemény és torta alapja lehet.
A tészta elkészítéséhez tojásos verzióban csak nedves hozzávalók szükségesek. Az édesítőn kivűl a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Édesítés nélkül készült termék.
TOJÁSMENTES PISKÓTA ALAPRECEPT:
Hozzávalók a tésztához:
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
- 10 g foszfátmentes sütőpor
- 125 ml víz
- 7 ek kókuszolaj
- 60 g eritrit
- 20 ml friss citromlé
Elkészítés: a tészta folyékony hozzávalót keverd össze, majd keverd hozzá a száraz hozzávalókat.
11X21 cm-es sütőformába egyengesd el a tésztát.
180°C-ra előmelegített sütőben süsd 35 percig.
Rácson hagyd kihűlni.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben | |
Energia kJ | 1399,3 |
Energia kcal | 350,1 |
zsír | 9,5 |
amelyből telített zsírsavak | 2,7g |
szénhidrát | 45g |
amelyből cukrok | 1,7g |
fehérje | 8,9g |
só | 0g |
rost | 21,4g |