Leírás és Paraméterek
Paleo termékek - Falusi fehér kenyér lisztkeverék CH csökk. 200 g- Éléskamra
Összetevők: tápióka keményítő, bambuszrost liszt, mandulaliszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), szezámliszt, himalája só
Elkészítés: 3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal, add hozzá a lisztkeveréket és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni). 30 perc pihentetés után pici liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb). Kívánságod szerinti alakra formázd meg. Hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású legyen és jó ropogós, majd vágd be 4-5 helyen mélyebben. Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 perc, 180 fokon 45 perc alatt (egyénileg kicsit több vagy kevesebb lehet, a sütőtől függően). Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel.
Tápanyagtartalom 100g lisztkeverékben | |
Energia kJ | 999,8 |
Energia kcal | 241,9 |
zsír | 3,1 |
amelyből telített zsírsavak | 1,1 |
szénhidrát | 44,7 |
amelyből cukrok | 0,2 |
fehérje | 7,7 |
só | 3 |