Leírás és Paraméterek
Gluténmentes liszt - Sokmagvas paleo bagett (4 db-hoz) 215g - Éléskamra
Összetevők: tápióka keményítő, sárga lenmagliszt, olajos magok keveréke (napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag), szezámmag liszt, útifűmaghéj liszt, porlasztva szárított tojásfehérje por, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő) , himalaya só, bambuszrostliszt
A nyers tészta sűrűbb, formázható állagú, ezért bátran használhatod bagett sütőformában is, mert nem folyik le róla a tészta.
Alaprecept:
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 db M-es tojás (165 g)
- 100 ml víz
- 20 ml friss citromlé
Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a lisztkeverékkel. 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz 4 db, egyenként 14 cm hosszú bagettet. Tedd szilikonos lapra vagy bagett sütő formára és süsd 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben 20 percet, majd 180 fokon még 20 percet. Kihűlve fogyasztandó. Teljes kiőrlésű pékárura emlékeztető állagú és ízű, ropogós héjú, száraz belsejű bagettek.
Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben | |
Energia kJ | 1083 |
Energia kcal | 264,2 |
zsír | 3,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,7 g |
szénhidrát | 34,3 g |
amelyből cukrok | 0,6 g |
fehérje | 17,1 g |
só | 3,1 g |
rost | 15,6 g |