A webáruházban a számodra is hatékony működéséhez kétféle sütit használunk.

Szükséges cookie-k
Ezek a cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, ezért ezeket nem lehet letiltani.

Marketing cookie-k
Ezek a cookie-k segítenek abban, hogy a Te érdeklődési körödnek megfelelő reklámokat és termékeket jelenítsünk meg a webáruházban. 

Részletesebb információ az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkban.

Kattints az ELFOGADOM gombra!

Menü
Ár:
950 Ft (805 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-12-17

Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék 200g - Éléskamra

Ár:
950 Ft (805 Ft + ÁFA)
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Ünnepi bejgli lisztkeverék 185g (2 rúdhoz) - Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverék 185g (2 rúdhoz) - Éléskamra
890 Ft (701 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-12-17

Gluténmentes liszt - Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék 200g - Éléskamra

Lassú felszívódású szénhidrátot adó lisztekből készült, rostokkal kiegészített alapliszt keverék, amelybe már a "karácsony illatú" fűszerezést is beletettük.

Minőség megőrzési idő: 2024.12.30

Gyártó:
Cikkszám: 5999887064463
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is.

Minden esetben olvasd el a terméken található címkét és ne hagyatkozz kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak!

Leírás és Paraméterek




Gluténmentes liszt - Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék 200g - Éléskamra



 

Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt, sárga lenmagliszt, szezámmag liszt, útifűmaghéj liszt, Éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor (tápióka keményítő, szódabikarbóna, borkő), fűszerek (fahéj, szerecsendió, koriander, szegfűszeg, szegfűbors, édeskömény, gyömbér, ánizs, csillagánizs, bors, kardamommag)

Szezámmagot és dióféléket feldolgozó üzemben készült.

 Alaprecept:

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 2 db M-es tojás (kb. 115 g)
  • egy tojás sárgája
  • 130 ml víz
  • 40 g méz
  • 50g eritrit
  • 60 g lágy kókuszzsír

Elkészítési javaslat: keverj el 2 db szobahőmérsékletű M-es tojást (kb. 115 g), egy tojássárgáját 130 ml langyos vízzel, 40 g mézzel, 50 g eritrittel, add hozzá a mézeskalács lisztkeveréket és 60 g lágy kókuszzsírt. Alaposan keverd össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. Ekkor szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd el kb. 5 mm vastagságúra és szúrd ki a kívánt formákkal. Ismételd, míg el nem fogy a tészta. Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a kekszeket. 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 15-17 perc alatt sül készre (világosbarna). Kihűlés után díszítsd kívánságod szerint poreritritbe forgatva, csokimázzal vagy írókával (receptet a termék honlapján találsz hozzá).

TOJÁSMENTES ALAPRECEPT:

Tojásmentes mézeskalács

(A méz miatt kompromisszumos!)
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék
170 ml víz
30 g méz
60 g eritrit vagy diéta szerinti édesítő
60 g kókuszolaj
60 g kókusztejszín (cocomas)
1-2 teáskanál mézeskalács fűszer keverék (attól függően, mennyire fűszeresen szereted)

Először a nedves hozzávalókat, majd a szárazakat is keverd  alaposan össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. Ekkor szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd el kb. 5 mm vastagságúra és szúrd ki a kívánt formákkal (nem szükséges liszt szórás és két sütőlap a nyújtáshoz). Ismételd, míg el nem fogy a tészta. Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a kekszeket. 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 15-17 perc alatt sül készre (világosbarna). Kihűlés után díszítsd kívánságod szerint poreritritbe forgatva, csokimázzal vagy írókával (receptet a termék honlapján találsz hozzá).

Rögtön puha mézeskalács, 50-60 darabhoz. Dobozban tárold.

Ötlet a mézeskalács mázra (íróka):

  • 1 közepes méretű tojás fehérje
  • kb 20 dkg átszitált porxilit vagy poreritrit
  • 1 kis csipet só (a sótól a mézeskalács máz fehér marad sokáig)
  • 2-3 csepp citromlé (ettől lesz fényes)
  • 1 ek. tápióka keményítő (elhagyható, ettől csak keményebb lesz a máz)

Máz elkészítése:

A tojásfehérjét majdnem teljesen kemény habbá verjük.  A poreritritbe belekeverjük a keményítőt és a csipet sót. A keverék felét hozzáadjuk a habhoz és 3 percig verjük vele, utána beleöntjük a második adagot és további 4-5 percig verjük. Érdemes kicsit rákeverni alsó fokozaton, mert a por szállni fog.  Akkor jó a mézeskalács máz, ha kicsit folyós tejföl állagú. A legvégén belecsepegtetjük a citromlevet és még egyszer átkeverjük az egészet. Próbát tehetünk azzal, ha fogpiszkálóval csíkot húzunk és az megtartja a formáját. A krémet egy nejlonzacskóba kanalazzuk, nagyon pici lyukat vágunk az egyik csücskén és ezzel díszítünk.

Színezhető matcha tea porral, céklaporral, kurkumával vagy egyéb más zöldség, gyümölcs porral.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Miért tőlünk vásárolj?

Ingyenes kiszállítás már 10.000Ft-tól Győrben, 20.000Ft felett bárhová Mo-n.
Garancia 100% pénzvisszafizetési garancia, ha nem vagy elégedett
Gyors és gondos kiszállítás Azonnal szállítunk raktárról és gondosan becsomagoljuk Neked!
Biztonságos és kényelmes Fizess online a biztonságos CIB banki felületen és kérd érintésmentesen házhoz vagy Foxpost automatába!