Leírás és Paraméterek
Gluténmentes liszt - Standard kenyér lisztkeverék 1 kg - Bake Free
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt, almarost)
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricaliszt-mentes, kukoricakeményítő-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, növényi alapú, hozzáadott zsiradék-mentes, élesztő hozzáadásával készült kenyerek, pékáruk készítéséhez. Elkészítéséhez szükséges élesztő felhasználása, nélküle nem működik. Az ajánlott receptekben az élesztő nem cserélhető fel sem sütőporral, sem szódabikarbónával és ecettel, vagy citromlével.
Elkészítési javaslat:
SZABVÁNYOS KENYÉR RECEPT:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free Standard kenyér lisztkeverék
- fél csomag porélesztő (3,5 g)
- 1 g kókuszvirág cukor
- 5 g Himalája só
- 300 g langyos víz (maximum 40 fokos)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 60 percig. Száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit, majd nejlonnal lefedve kelesszük tovább 20 percig. Vágjuk be enyhén a felületét srégen 3-4 helyen és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 60 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.