Leírás és Paraméterek
Gluténmentes termékek - Gluténmentes zabpehely 500g-Naturmind
A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egyszerűen nem lehet megunni!
A zabpelyhet gondosan válogatott, egész zabszemekből állítják elő. Nevével ellentétben valójában nem pelyhesítik, hanem gőzöléssel, majd lapítással állítják elő, így a zabpehelyben minden értékes tápanyag benne marad és a többi gabonapehellyel ellentétben nem emeli meg gyorsan a vércukorszintet.
A zab és a belőle készült termékek ugyan nem tartalmaznak glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával, rozzsal, árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben gluténérzékenység áll fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpelyhet vásárolni.
Összetevők: zabpehely
Tápanyagtartalom (100 g-ban) | |
Energiaérték | 1639 kJ / 388 kcal |
Zsír | 7 g |
- amelyből telített zsírsavak | 1,1 g |
Szénhidrát | 69 g |
- amelyből cukor | 0,5 g |
Fehérje | 10 g |
Só | 0,003 g |