Leírás és Paraméterek
Gluténmentes liszt - Just free gluténmentes házi kenyér lisztkeverék cirokkal 1000 g
Összetevők: tápióka keményítő, barna rizsliszt, kölesliszt, cirok liszt (15%), útifű maghéj liszt Glutén-, tej-, tojás-, szója-, kukorica mentes, vegán, lisztkezelőszer és adalékanyag mentes lisztkeverék. A keverékből finom, kellemes ízű, barna színű kenyeret készíthetünk, amely több napig puha marad. Kenyereken kívül zsemlét, kiflit, pitát és tortilla lapot is egyszerűen süthetünk belőle. Rostban gazdag, lassan felszívódó szénhidrát forrás. Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült. Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. BARNA KENYÉR RECEPT (530 GRAMMOS) . HOZZÁVALÓK: 300 g just free házi kenyér lisztkeverék cirokkal 3 g só 5 g porélesztő 10 g almaecet 10 g olaj 280 g víz (langyos) 10 g rizsszirup vagy méz opcionálisan (ettől levegősebb és puhább lesz a kenyér) . ELKÉSZÍTÉS: A lisztkeveréket keverjük össze a sóval és az élesztővel. A nedves hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük a lisztes keverékhez. Egy kanállal keverjük a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, majd letakarva pihentessük 10 percig. Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át, formázzuk meg feszesre. Letakarva 40-60 percig kelesztjük, majd 3 helyen enyhén bevágjuk a felületét. Sütés előtt olajjal lekenjük. 210 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt. A receptben leírt kenyeret élesztő nélkül, 10 g sütőporral is elkészíthetjük. Ebben az esetben keleszteni a tésztát, hanem formázás után a tetejét azonnal bevágjuk, olajjal lekenjük és 195 fokon 45 percig sütjük. Szintén kihűlés után szeleteljük. Ha el akarjuk kerülni a mellékízt, foszfátmentes sütőport használjunk. |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia 1518 kJ / 358 kcal | |
Zsír | 1,7 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 78 g |
-amelyből cukrok | <0,5 g |
Rost | 5,8 g |
Fehérje | 5,3 g |
Só | 0,03 g |
. |