Leírás és Paraméterek
Gluténmentes liszt - Tojásmentes puha kenyér 175g - Éléskamra
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.
Tojásport tartalmazó termékeinktől elkülönítve gyártjuk, így biztosítani tudjuk a tojásmentességet. Vegan és vegetáriánius életmódba is beilleszthető.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, mandulaliszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só, citromsav
Elkészítési javaslat: Egy kanállal vagy robotgéppel keverd csomómentesre a lisztkeveréket 180 ml hideg vízzel. Pihentesd a tésztát 30 percig, míg besűrűsödik és kellően ruganyos lesz. Vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér, bagett, zsemle alakúra. Kend le magtejjel vagy kókuszzsírral, hogy szép pirosra süljön. Előmelegített 200 fokos sütőben süsd 30 percet, majd további 20 percet 180 fokon. Csak teljesen kihűlve ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli esetén a 2. sütési fázis 10 percre rövidül.
A kész kenyér kb. 300-330 g súlyú.