Leírás és Paraméterek
- Tojásmentes-magmentes univerzális lisztkeverék (aip kompatibilis) 300 g- Éléskamra
Ez a lisztkeverék mindazok számára készült, akiknek a paleo adta alapanyagok nem jelentenek kellő szűkítést az életmódjukhoz, diétájukhoz, allergiákat tekintve.
Mindenféle allergéntől mentes összetevője lehetővé teszi, hogy a legszigorúbb étrendben is segítséget nyújtson a sok és időigényes konyhai készületekben. Időt, pénzt, energiát takaríthatsz meg vele és óriási könnyebbséget jelent a sütés-főzésben.
Rengeteg minden elkészíthető csak az alapreceptet tekintve, legyen az kenyérpótlás, sós vagy édes aprósütemények, töltött sütik, péksütemények, cukrásztermékek.
Összetevők: malanga liszt, tápióka keményítő, földi mandula liszt, manióka liszt, bambuszrost liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), édesburgonya (batáta) liszt, kókuszliszt, útifűmaghéj liszt
KÖTELEZŐEN JELÖLENDŐ ALLERGÉN ANYAGOT NEM TARTALMAZ.
Elkészítési javaslat - alaprecept:100 g lisztkeverékhez adj 110 ml vizet, 20 g olvadt kókuszolajt, 3 g sót vagy 20 g tetszés és diéta szerinti édesítőt (sós vagy édes alaptésztához). Keverd el alaposan és pihentesd 30 percet hűvösebb helyen. Pici liszttel szórt felületen gyúrd át alaposan, majd készítsd el a kenyeret, zsemlét, bagettet, sós vagy édes süteményt belőle. Bagetthez oszd ketté a tésztát, kis lisztes felületen sodord hosszúkás alakúra őket (kb. 8 cm), vágd be több helyen, majd süsd meg 200 fokon 20 percig és 180 fokon további 20 percig. A tészta ízlés szerint fűszerezhető. Teljesen kihűlve fogyasztjuk. Legjobb állagát kb. 10 óra várakozás után éri el. Tárolás hűtőben, ahol napokig friss marad.
Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. (Időben elkülönítve gyártjuk a többi keveréktől, csak erre használt eszközökkel.)
Száraz, hűvös helyen tartandó.