Leírás és Paraméterek
Gluténmentes liszt - Ropogós kérgű cipó lisztkeverék 120g-PaleoLét
Összetevők: tápióka liszt, lenmagliszt, útifű maghéj, kókusz liszt, só, térfogatnövelőszer:szódabikarbóna, antioxidáns: aszkorbinsav
Mivel forma nélkül, sütőlapon süthető, akár ropogós bagett, vagy zsemlék is készíthetők belőle. Ha kisebb adagokat sütsz csökkentsd a sütési időt.
Elkészítés: 4 M-es tojást keverj el 50 ml vízzel, majd homogenizáld a lisztkeverékkel, tégy hozzá 2 ek. olvasztott zsiradékot. Kb. 5 perc elteltével, vizes kézzel formálj belőle kenyeret, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, vágd be a tetejét kb. fél cm mélyen 3 helyen, majd süsd légkeverésen, 200 fokon 10 percig és további 30 percig 180 fokon. Rácson hűtsd és szeletelheted is!
Tápanyagtartalom 100 g-ra vonatkozóan | |
kcal | 237 |
kJ | 996 |
Zsír | 1,8 g |
– ebből telített zsír | 1,2 g |
Szénhidrát | 41,8 g |
– ebből cukor | 1,9 g |
Fehérje | 9,5 g |
Élelmi rost | 25,7 g |
Keményítő | 37,8 g |
Nátrium | 0,4 g |