A webáruházban a számodra is hatékony működéséhez kétféle sütit használunk.

Szükséges cookie-k
Ezek a cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, ezért ezeket nem lehet letiltani.

Marketing cookie-k
Ezek a cookie-k segítenek abban, hogy a Te érdeklődési körödnek megfelelő reklámokat és termékeket jelenítsünk meg a webáruházban. 

Részletesebb információ az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkban.

Kattints az ELFOGADOM gombra!

Menü
Ár:
5.180 Ft (4.079 Ft + ÁFA)

Omega-3 60db - WTN

Ár:
5.180 Ft (4.079 Ft + ÁFA)
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Kollagén Építő Aminosavak étrend kieg. 180g - WTN Kollagén Építő Aminosavak étrend kieg. 180g - WTN
9.800 Ft (7.717 Ft + ÁFA)
Kolin Krém 100ml - WTN Kolin Krém 100ml - WTN
4.480 Ft (3.528 Ft + ÁFA)
DHA 60db - WTN DHA 60db - WTN
7.380 Ft (5.811 Ft + ÁFA)
EPA 60db - WTN EPA 60db - WTN
7.380 Ft (5.811 Ft + ÁFA)

WTN - Omega-3 60db - WTN

Az Északi-tengerből, Norvégiából származó halolaj koncentrátum, természetes (triglicerid) formában és extra nagy koncentrációban tartalmazza a többszörösen telítetlen, esszenciális zsírsavakat az EPA-t (eikozapentaénsav) és a DHA-t (dokozahexaénsav), amelyek segíthetnek megbirkózni a krónikus gyulladásokkal és azok következményeivel.
 

Az Omega-3 zsírsavakról

Nem minden zsír egyforma, van állati és növényi eredetű, telített és telítetlen. A telítetlen zsírsavak olyan zsírok, amelyek a szénláncaiban kettős kötések találhatóak, míg a telített zsírsavakban nincsenek ilyen kettős kötések (szénatomja hidrogénnel „telített”). A kettős kötések befolyásolják a zsírmolekula tulajdonságait és reakcióképességét, fontos szerepet játszanak különböző biokémiai folyamatokban. Attól függően, hogy a zsírsav metil végétől számolva hányadik szénatomon van az első kettős kötés, megkülönböztetünk omega-3, (ω-3 vagy n-3), és omega-6 (ω-6 vagy n-6) zsírsavakat.

A zsírok nélkülözhetetlenek a test számára, egyrészt energiát szolgáltatnak, de nagyon sok esetben különböző molekulák felépítésében, működésében vesznek részt, így a szervezetben számos funkciót betöltenek:

  • a hormonok előanyagaiként,
  • a gyulladás szabályozásában szereplő kémiai hírvivő anyagoknak az alapanyagaiként,
  • a szem, az agy, a gerincvelő, azaz az idegrendszer építőiként,
  • a sejthártyák alkotóiként,
  • a D-vitamin hordozóiként,
  • a koleszterin szabályozóiként.

Az omega-3 egy többszörösen telítettlen, esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képes előállítani csak külső forrásból tudja pótolni. Minél inkább gazdag a szervezet az esszenciális zsírsavakban, annál inkább egészségesebb.

Az omega-3 kedvező hatásait főként:
I. az eikozanoid egyensúlyban
II. a lipid anyagcserében
III. a sejtmembránokban betöltött szerepének tulajdonítják.

I. Az omega-3 az eikozanoid egyensúly fenntartásával támogathatja a gyulladáscsökkentést

Az omega-3 építőelemként szolgál az emberi szervezetben, melyből olyan anyagok keletkeznek, mint az eikozanoidok. Az eikozanoidok hormonszerű vegyületek, amelyek ingerületátvívőként (neurotranszmitterként) és immunmodulátorként (immunszabályozóként) hatnak ezáltal szabályozzák a szív- és érrendszert, a légzőrendszert, az immunrendszert és a reprodukciós funkciókat. Az eikozanoidok kulcsfontosságú szerepet játszanak a gyulladások megelőzésében, ezáltal hozzájárulnak azoknak a betegségeknek a prevenciójához, amelyek a gyulladásokkal összefüggésbe hozhatóak.

II. Az omega-3 a lipid anyagcsere támogatásával csökkentheti a koleszterinszintet

Az omega-3 gátolja a very-low-density lipoprotein (VLDL – nagyon kis sűrűségű lipoprotein) szintézisét a májban, ezáltal csökkenti a triglicerid és koleszterin koncentrációt.
A trigliceridek olyan vérzsírok, melyek megemelkedett szintje elősegítik az erekben megjelenő lerakódások megjelenését, ezáltal csökkenthetik az erek rugalmasságát, az ér keresztmetszetét, a vér zavartalan áthaladását az érpályákon.

III. Az omega-3 sejthártyák rugalmasságának megőrzésével hozzájárulhat az egészséges szív- és érrendszerhez

Optimális körülmények között a sejtmembránok (sejthártyák) legalább 8%-a omega-3 zsírsavakból áll, ez biztosítja a sejthártyák rugalmasságát, átjárhatóságát.

Amennyiben nincs a szervezetben elegendő mennyiségű omega-3, akkor a sejtmembrán merevvé és rugalmatlanná válik, ennek következtében a sejtek átjárhatósága csökken, a sejtekben a salakanyag felhalmozódik, tápanyagellátásuk romlik, mindezek a körülmények pedig kedveznek a krónikus gyulladások fenntartásának, megjelenésének és azok káros következményeinek.

A sejthártyák merevsége nem csak a sejtek működésére hat negatívan, hanem a belőlük felépülő érhálózatra is. Omega- 3 hiányában az érfal rugalmatlanná válhat, ezáltal csökkenhet a szervek oxigén és tápanyag ellátása, ami egyenes út a szív- és érrendszeri megbetegedésekhez és azok szövődményeihez.

Ezért, amennyiben a gyakorlatban is sikerülne a sejthártyák omega-3 tartalmát az egészséges legalább 8%-os szinten megőrizni, az már önmagában csökkenthetné például a szív- és érrendszeri problémák gyakoriságát Magyarországon.

Ehhez azonban szükséges lenne az elfogyasztott omega-6 : omega-3 arányt, legalább 4 az 1-hez szintre lecsökkenteni, a legoptimálisabb az 1:1-hez arány lenne, ami manapság szinte már lehetetlen. A 2019-ben készült Országos Táplálkozás és Táplálási Állapot Vizsgálat szerint , Magyarországon az elfogyasztott omega-6: omega-3 aránya a férfiak esetében 31:1, míg a nők esetében 28:1.

Az optimális arányok fenntartásával (az omega-6 bevitel csökkentésével, az omega-3 bevitelének növelésével) a krónikus gyulladásos állapotok és annak következményei, mint amilyenek a mentális problémák, az ízületi gondok, az ekcéma, a viselkedés zavarok, az agresszivitás mind javítható lenne.

Ehhez azonban több hal zsiradék fogyasztására lenne szükség, a tengeri hal ugyan nagyon egészséges, de az esszenciális zsírsavak leginkább a tengeri halak májában, agyában vannak jelen ezért fontos jó minőségű halolaj készítményekkel pótolni az omega-3 bevitelt, mert (hasonlóan a magnéziumhoz) omega-3-ban is szinte mindenki hiányos.

Gyártó:
Cikkszám: 5999564171408
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is.

Minden esetben olvasd el a terméken található címkét és ne hagyatkozz kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak!

Leírás és Paraméterek




WTN - Omega-3 60db - WTN



 

Miben előremutató a WTN Omega-3, más, hasonló termékekhez képest?

  • Nagyobb a hatóanyag-koncentrációja (700 mg EPA+DHA / kapszula), közel minden egyéb Magyarországon kapható kapszulás omega-3 termékhez képest (1. ábra).

omega 3 grafikon v6 5 x869

1. ábra Néhány Magyarországon kapható kapszulás omega-3 termék EPA+DHA tartalma.

  • Természetes E-vitaminnal, kevert tokoferolokkal van tartósítva, nem pedig a gyenge minőségű szintetikus Dl-tokoferil acetáttal, vagy D-tokoferil-acetáttal, és nem is izolált alfa tokoferollal.


Milyen esetekben használd?

Az esszenciális zsírsavak bevitele számos jótékony egészségügyi hatással járhat, többek közt akár olyan krónikus gyulladásból eredő vagy azt eredményező betegség tüneteit is csökkenthetik, mint:

  • az elhízás,
  • a cukorbetegség,
  • a szív- és érrendszeri betegségek,
  • az idegrendszeri betegségek,
  • a bőrbetegségek,
  • a genetikai betegségek, mint például a cisztás fibrózis,
  • és az autoimmun betegségek, például a rheumatoid arthritis (sokízületi gyulladás) és a sclerosis multiplex.

LÉNYEG: a halolajakban lévő EPA-ra és DHA-ra hatóanyagokként tekinthetünk, amelyek biohasznosulását az is befolyásolja, hogy a felszívódás során ugyanazért a szállítómolekuláért versenyeznek. Tehát egymást kioltó (antagonista) hatások érvényesülnek közöttük.
A gyakorlati tapasztalat az, hogy ugyan az EPA és a DHA együtt is hatékonyak, de terápiás, sokkal kedvezőbb biológiai hatásokat az egymástól időben elkülönített EPA és DHA szedéssel lehet elérni.

ogyan érdemes omega-3 halolajat vásárolni, mire érdemes figyelni?

Néhány általános alkalmazható tipp, hogy a megfelelő terméket válaszd:

1. Nem a halolaj koncentrációját kell figyelni, hanem az omega-3 zsírsavak koncentrációját, kiváltképp az EPA és a DHA koncentrációját (jellemzően mg/kapszula mértékegységben van megadva).

2. A triglicerid forma (természetes) hatékonyabb, mint az észter forma. Minden címkén fel van tüntetve, hogy milyen forma. Ha nincs, akkor a gyengébbet (észter forma) fogod kapni.

3. Hagyd figyelmen kívül a marketingüzeneteket.

Jellemző üres marketinglózungok:

3. 1.
A gyártó arra hivatkozik, hogy a termék hozzáadott E-vitamint tartalmaz, illetve rendszeresen feltűnik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) által engedélyezett, E-vitaminra megfogalmazható állítás is, miszerint „Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.”

Ezek az E-vitaminra vonatkozó állítások igazak ugyan, csakhogy az E-vitamin nem hatóanyagként van jelen a halolajakban, hanem tartósítószerként, vagyis nagyon kicsi a koncentrációja, ezért biológiai hatást nem fejt ki érdemben. Az E-vitamin akkor van hatóanyagként a termékben, ha a címkén lévő táblázatban külön is fel van tüntetve.

3. 2.
A gyártó arra hivatkozik, hogy a halolaj környezetkímélő ipari halászatból származik.
Itt most gondolkodjon már el mindenki egy kicsit, mert szerintünk erősen megkérdőjelezhető, hogy a mai globális modernitásban ez valóság, vagy csak marketing, hiszen az ipari halászat sajnos nem környezetkímélő.

4. A halolaj frissességét jelző ún. TOTOX érték

Ennek a mutatónak a feltüntetése is leggyakrabban megtévesztés céljából történik.

A részletekbe felesleges belemenni, de a lényeg az, hogy minél kisebb az ún. TOTOX érték, annál frissebb a halolaj (a TOTOX érték a tárolás során nő, és végül elér egy értéket, ami a halolaj avasságát jelzi, és nem ajánlott a fogyasztása).
Ezért azzal ki lehet tűnni a halolajokat tartalmazó termékek közül, ha egy gyártó nagyon kis TOTOX értéket ad meg a csomagoláson és/vagy honlapján. Ezzel is jelezve, hogy az ő terméke nagyon friss.
Csakhogy a valóságban nem a termékben lévő halolaj TOTOX értékét adják meg, hanem a halászat után frissen előállított halolajét, ami értelemszerűen tényleg nagyon friss. Mire azonban a fogyasztókhoz kerül a termék már köszönőviszonyban sincs ezzel.

Egyes források szerint pl. a Peruból és Chiléből érkező olajok nagy része 200-400 TOTOX értékkel rendelkezik, a maximálisan megengedett 26 helyett, mert sokszor több hónapos tárolás előzheti meg a finomítást.

A NÉBIH 2022-es magyarországi vizsgálatában így írt erről:
„A vizsgált termékek közül egy esetben a dobozon megadott TOTOX érték nem a késztermékre vonatkozott, hanem az alapanyagra, és jelentősen eltért a vizsgált termék oxidációs értéke a dobozon jelölttől.”

Összegezve a véleményünk az, hogy a TOTOX értéket érdemes mindenkinek figyelmen kívül hagynia, a piacon lévő termékek döntően azonosan jó minőségűek ebből a szempontból. Nem ez alapján érdemes dönteni.

5. Ár-érték szerint tájékozódj.
A már hivatkozott NÉBIH 2022-es vizsgálatnak az eredménye az lett, hogy ha eltekintünk az E-vitamin, szennyezők, TOTOX-al kapcsolatos marketingüzenetektől, a Magyarországon kapható omega-3 termékek címkéjén feltűntetett EPA+DHA koncentrációja megfelel a valóságnak. Ennek megfelelően ár-érték alapján érdemes terméket választani.

Az EPA és a DHA koncentrációját is figyelve azt kell kiszámolni, hogy egy adagban mennyi EPA és mennyi DHA van, illetve ezek mennyibe kerülnek fajlagosan (Ft/adag).

Vannak olyan termékek, ahol 3 kapszulában van annyi EPA+DHA, mint más termékeknél egyetlen kapszulában. Tehát nem egy flakonban lévő kapszulák számát kell nézni, hanem azt, hogy egy adagnyi (pl. 600 mg) EPA+DHA hány forintba kerül a végén.

Összetevők (1. táblázat): halolaj koncentrátum, zselatin, glicerin, víz, kevert tokoferolok.

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Omega-3).

Aktív komponensek

1 kapszulában

Halolaj

1000 mg

   Omega-3 zsírsavak (triglicerid formák)

750 mg

     DHA (dokozahexaénsav)

300 mg

     EPA (eikozapentaénsav)

400 mg

     Egyéb omega-3 zsírsavak

50 mg

WTN Omega-3 használati javaslat
Ajánlott mennyiség napi 1 kapszula, lehetőség szerint étkezés közben.
Figyelmeztetés
Túlzott halolaj fogyasztás esetén előfordulhat hasmenés, ne lépd túl az ajánlott mennyiséget.
Érzékeny emésztőrendszer esetén fogyaszd étkezés közben.
Lassú gyomorműködés esetén megjelenhetnek reflux jellegű tünetek, böfögés.
Ha allergiás vagy a hal fehérjére, ne használd a terméket.
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
Javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tehéntej alapú készítményekkel!
Ez a termék nem vegán
Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin, illetve a halolaj is értelemszerűen állati eredetű.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Miért tőlünk vásárolj?

Ingyenes kiszállítás már 10.000Ft-tól Győrben, 20.000Ft felett bárhová Mo-n.
Garancia 100% pénzvisszafizetési garancia, ha nem vagy elégedett
Gyors és gondos kiszállítás Azonnal szállítunk raktárról és gondosan becsomagoljuk Neked!
Biztonságos és kényelmes Fizess online a biztonságos CIB banki felületen és kérd érintésmentesen házhoz vagy Foxpost automatába!