Leírás és Paraméterek
Gluténmentes liszt - Manióka liszt 500g - Paleolit
A Paleolit Manióka liszt a szárított manióka gyökér finom porrá történő örlésével készítik. Nem azonos a tápióka keményítővel, amit belőle vonnak ki hidrolízissel.
Nagy nedvszívó képességét használhatjuk ki, ha kenyérlisztbe keverjük: így megelőzhető a vizes kenyérbél. A paleolit étrendben kis mennyiségben, kompromisszumként használható.
Beltartalmi érték 100 grammra vetítve | |
Energia 343 kcal/1454 kJ | |
Zsír | 0,3 g |
- ebből telített zsírsavak | <0,1 g |
Szénhidrát | 80,2 g |
- ebből cukrok | 0,5 g |
Fehérje | 2,1 g |
Só | <0,1 g |
Származási hely | Közép-Afrika |