Leírás és Paraméterek
Összetevők: 100% mandula
Egészséges és ízletes kiegészítője vagy szerves része lehet a reggelinek, tízórainak, főételeknek, sütiknek, szószoknak, mártogatósoknak és édességeknek. Adhatunk hozzá különféle fűszereket, például fahéjat és mártogathatunk bele almát vagy zellerszárat. Kalóriatartalma magas a benne található rostoknak, fehérjének köszönhetően, de éppen emiatt nem kell sokat enni belőle, hogy kellemes teltségérzetet érezzünk.
A mandula beltartalmilag hasonló a földimogyoróhoz, nagyjából ugyanannyi szénhidrátot, fehérjét és egészséges zsírokat tartalmaz. Gazdag E-és B-vitaminokban, kálciumban, magnéziumban káliumban, rézben, vasban és foszforban.
E-vitamin tartalma segíti az egészséges sejt fejlődést valamint a szív-és érrendszer működését
A kálcium-kálium-magnézium hármasnak valamint a telítetlen zsírsavaknak köszönhetően jó hatással van a vérnyomásra , valamint a koleszterinszintre
Szintén kálcium, valamint magnézium és foszfortartalmának köszönhetően remek csonterősítő
Támogatja az egészséges agyműködést, emlékezőképességet, az idegrendszer egészséges működését, jól jön szorongásos, stresszes időszak esetén
Lúgosító, méregtelenítő, emésztéssegítő hatású
Segíti a vérképzést valamint a vér és idegrendszer egészséges oxigénszállítását
Támogatja a tüdő és a légzőrendszer munkáját, enyhíti a különböző légzőszervi megbetegedések tüneteit.