Gluténmentes liszt - Just free gluténmentes péksütemény lisztkeverék 1000 g
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, lisztkezelőszer és adalékanyag mentes lisztkeverék.
A keverékből elkészíthetjük a kedvenc kelt tésztás péktermékeinket. Lángos, fánk készítésére is alkalmas. A késztermékek több napig puhák maradnak, fagyaszthatók, kiolvasztás után állag romlás nélkül fogyaszthatók.
KAKAÓS CSIGA RECEPT
Gluténmentes, tojásmentes (és tejmentes) isteni finom, puha, ragacsos töltelékes csiguszok. 1 db csiga ára otthon elkészítve ~90 Ft, 2 darabbal jól is laktam. A tésztájával álom könnyű dolgozni, puha, nem ragad, könnyen kezelhető. Tejmentesen is elkészíthető a megfelelő alternatívákkal, illetve sütőporral is.
.
HOZZÁVALÓK:
250 g just free péksütemény lisztkeverék
205 g tej (vagy növényi ital)
35 g vaj (vagy rama/liga)
35 g porcukor (vagy por állagú édesítő)
5 g porélesztő
pici vanília
csipet só
.
TÖLTELÉK HOZZÁVALÓI (keverjük össze):
70 g porcukor (vagy por állagú édesítő)
20 kakaópor
50 g vaj (vagy rama/liga) olvasztva
1 kk fahéj
fél citrom héja
.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajalternatívát megolvasztjuk.
Hozzáöntjük a langyos tejet/növényi italt, elkeverjük benne a porcukrot.
A lisztet összekeverjük az élesztővel, sóval, vaníliával, majd egy kézi habverő segítségével összekeverjük a tejes/növényi italos résszel.
A tészta az elején lágy, de nem kell megijedni. Pihentessük a tésztát 15 percig, ezután tökéletes lesz az állaga.
Gyúrjuk át és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3 mm vékonyra.
Kenjük meg a kakaós töltelék felével a kinyújtott lap felét, majd hajtsuk rá a másik felét.
Ezután kenjük meg az összehajtott lapot a maradék krémmel.
Vágjuk 1,5 cm csíkokra (9db), majd tekerjük fel (végét hajtsuk alá) és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Takarjuk le, és 45 fokos sütőben kelesszük 25 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és melegítsük elő 220 fokra.
220 fokon előmelegített sütőben süssük a csiguszokat 15 percig.
Hintsük meg porcukorral.
SÜTŐPORRAL KÉSZÍTVE: élesztő helyett 8 g sütőport adjunk hozzá és kelesztés nélkül azonnal süthetjük.
|