Leírás és Paraméterek
Magvak - Hántolt földimandula gumó 500g-Yungas
Fogyasztása alkalmas a dió és mandulafélékre allergiások számára,illetve autoimmun kórképekben szenvedőknek is jó alternatívát kínálhat a maglisztek helyett. Viszonylag magas rosttartalma miatt a szénhidrát és cukortartalma lassan szívódik fel,ezért diabéteszes betegeknek is ajánlják.
A tisztított földi mandula gumót speciális és egyedülálló technológiával hántoljuk (koptatjuk),megszabadítva ezzel a héja hordozta fitát,-fitinsav tartalmától, amely diszkonfort érzést okozhat a fogyasztónál. A koptatás során a gumók rosttartalmát az ideális (4-8%) állítjuk be. A kellemes (kissé mandula) ízű koptatott gumó élvezeti értéke messze felülmúlja a héjas párjáét. A koptatott gumó őrleményeiből készült sütemények,kenyerek,pékárúk jóval puhábbak,omlósabbak, és magas rosttartalmuk ellenére is könnyebben emészthetőek mint a héjas gumóból készültek.
A koptatott földi mandula gumó kitűnően alkalmazható tejkészítésre,a híres spanyol nemzeti ital (horchata) alapanyaga. Müzlik,granolák elkészítésére is alkalmas,de önmagában rágcsálva is tápláló élelmi anyag. A földi mandula beltartalmi értékeiben jóval gazdagabb, és árában is kedvezőbb mint a normál közönséges mandula. Gazdag funkcionális élelmi anyag amely a paleo, vegán, LCHF, cukorbeteg, ill. egyéb reform étrendek és diéták meghatározó élelmi anyaga.
Beltartalmi értékek 100 g termékben | |
Zsír | 25- 30 g |
Ebből | |
Telített zsírsav | 1,5g |
Omega6 zsírsav | 11-13% |
Olajsav | 70 – 72% |
Energia | 480 – 500 Kcal |
Összes szénhidrát | 46 – 48 g |
Melyből cukor | 18 – 19 g |
Nyers rosttartalom | 4 – 8 g |
Fehérje | 5 – 6 g |
Keményítő | 24 – 26 g |