Leírás és Paraméterek
Gluténmentes liszt - Hagyományos nokedli keverék 190g-Éléskamra
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, kókuszliszt, sárga lenmagliszt.
Csomagolás szerinti ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 db M-es tojás (kb. 165 g)
- 100 -120 ml víz
Elkészítési javaslat:
3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) adj 1 kávéskanál sót, majd 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Jéghideg vízzel öblítsd át. Tészta: 3 S-es tojás, 10 ml víz, 125 g lisztkeverék. 20 perc pihentetés után 1-2 mm vékonyra nyújtsd el lisztezett lapon, vágd tetszőleges formára.Lobogó vízben 3-4 perc alatt megfő
TOJÁSMENTES ALAPRECEPT:
Hozzávalók:
- 1 csomag liszt
- 225 ml víz
- csipet só
Keverd össze a hozzávalókat simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Jéghideg vízzel öblítsd át.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben | |
Energia kJ | 1270,2 |
Energia kcal | 306,6 |
zsír | 5,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,4 g |
szénhidrát | 51,7g |
amelyből cukrok | 1,7 g |
fehérje | 11,8 g |
só | 2,6 g |
rost | 17,5 g |