Leírás és Paraméterek
Gluténmentes liszt - Földi mandula liszt hántolt 500g-Yungas
A fűfélék családjába tartozó növényt méltán nevezik a túlélés növényének,mivel napi 30 gr. földi mandula elfogyasztása,a mindennapi táp és vitál anyag szükségletünket fedezni tudja! A földi mandula feldolgozása során a belőle készült termékek rosttartalmát az ideális szintre (4-6%) állítják be,melyet a gumó hántolása (koptatása) során végeznek. A hántolási eljárás- amely történhet száraz mechanikus,illetve nedves koptatással,- kuriózumnak számít a földi mandula feldolgozásban,és nagyon kevés helyen végzik. A koptatás során a gumó megszabadul a fitinsav tartalmától,amely diszkonfort érzést okozhat a fogyasztónál.
Fogyasztása megoldás lehet a dió és mandulafélékre allergiásoknak is,természetéből fakadóan gluténmentes.
Egyik fő jellemzője,hogy viszonylag magas rosttartalma miatt a szénhidrát és cukortartalma lassan szívódik fel.
A hántolt földi mandula liszt hivatott kiváltani az autoimmun betegek számára nem ajánlott maglisztek fogyasztását.